Jednoduchá príprava

Ako pripraviť Shirataki

Cestoviny SHIRATAKI sa predávajú v špeciálnom balení obklopené vodou. Cestoviny zlejeme, dobre prepláchneme studenou vodou a dáme variť 1 až 2 minúty do vriacej osolenej vody. Nakoniec zlejeme a podávame.

Náš tip:

Otvoríme obal cestovín Shirataki a obsah vylejeme do sitka. Prelejeme do menšieho hrnca so studenou vodou, potom znova prelejeme do sitka, opäť dáme do hrnca so studenou vodou atď. Celý postup zopakujeme 3-krát. Prírodná konzervačná tekutina v ktorej Shirataki plávajú mierne zapácha, ale po ich dôkladnom umytí sú Shirataki úplne bez zápachu a majú neutrálnu chuť, takže čím ich ochutíte, takú chuť príjmu.

Shirataki uvaríme vo vriacej vode alebo ich môžeme opiecť s kvapkou oleja na panvici.